Nye betingelser

Retsdagen den 13. januar 1917 oprettes købekontrakt mellem Grevskabet Wedellsborg som sælger og Foreningen til opkøb og udstykning af landejendomme i Sjælland og Fyens Stift. Kontrakten omfattede salget af 10 gårde og ejendomme i Nakke, Stubberup og Tellerup. I Husby og Sdr. Aaby indgår 40 gårde og ejendomme i handelen

 

Søren Nielsen var den første gårdejer på Gammelgaard, han får tilskødet Matr.Nr. 5 

i Husby til overtagelse den. 1. oktober 1917.

Det er en landejendom på 5 Td. - 7 Skp. - 2 Fdk. og 1 3/4 Alb. Vurderingssum til Ejendomsskyld er 33.000 Kr.

 

Ester og Jørgen Pedersen var de sidste ejere med familiedrift. De fik tre børn, der alle tre blev født på Gammelgaard. Knud Erik blev født d. 16. juli 1944 og tvillingerne Anne Marie og Gunnar blev født d. 23. december 1947. Ester og Jørgen Pedersen, der også drev landbrug på en stor gård i Stauby, havde planlagt nedrivning af Gammelgaard for at bygge en ny gård på grunden, denne plan blev heldigvis ikke gennemført. Familien flyttede til Staurby og solgte gården til Hans Henning Kristiansen.

 

Hans Henning Kristiansen overtog Gammelgaard og giftede sig med Solveig, der var udearbejdende sygeplejerske. De fik to døtre, Charlotte der blev født d. 7. april 1966 og Marianne blev født d. 9. december 1967. Familien flyttede til en stor gård i Kingstrup.

 

   

 

 

Kaj Pedersen forpagtede Gammelgaard i nogle år, derefter var gården lejebolig for forstkandidater fra Wedellsborg og Gammelgaard var ikke længere en landbrugsejendom.

Stalde, lo og lade blev ikke længere anvendt til deres oprindelige formål og de fik lov til at forfalde.

 

 

 

For Else og Buster Lambrethsen var Gammelgaard en dejlig bolig i landlige omgivelser med plads til lidt kennelarbejde og fårehold samt bearbejdning af fårenes uld. De havde to døtre, Inger blev født d. 12. september 1951 og Kirsten blev født d. 25. april 1954. Else og Buster (der egentlig hed Ejler) flyttede til et rækkehus i Odense.

 

 

 

Tove Heide og Preben Peyk Jensen købte Gammelgaard en skøn solskindsdag i sensommer1985 og flyttede ind den 1. januar 1986 og det gik hurtigt op for dem, at der var et stort behov for istandsættelser og vedligeholdelse og dette har nu stået på lige siden.

Kalvehave 4, Husby, 5592 Ejby
Lav din egen hjemmeside med mono.net